Friday, September 22, 2023
spot_img
HomeVIJESTINiču plakati širom Banjaluke, na jednom od njih i pripadnik žandarmerije: "Vidi...

Niču plakati širom Banjaluke, na jednom od njih i pripadnik žandarmerije: “Vidi mu se vojna oprema, nije prijatno”

- Reklama -


Poruke slične onima koje su na nekoliko protesta podrške predsjedniku entiteta RS, Miloradu Dodiku, nakon podignute optužnice nosile pristalice SNSD-a na protestima – danas su, u većem broju, na plakatima osvanule širom Banjaluke.

“Granica postoji jer niko ne može da sudi RS” i druge poruke koje aludiraju na problematiziranje zakona o državnoj imovini osvanule su na velikim panoima širom Banjaluke.

Između ostalih, istaknut je i bilbord sa natpisom “preko 130 nadležnosti preneseno je na nivo BiH”, koje je neke posebno zabrinuo, naročito s obzirom na činjenicu da je na njemu istaknut i ukinuti grb RS, kao i lik pripadnika žandarmerije, odnosno njegova fotografija sa obilježavanja 9. januara kao neustavnog Dana RS.

Da su ovakvi bilbordi iznenadili mnoge, svjedoči i izjava predsjednice Narodnog fronta Jelene Trivić, koja je prizore komentarisala gostujući u programu BHT-a.

- Reklama -

“Jutros kada sam krenula na posao, vidjela sam bilbord. Mogu vam reći da nije prijatan i na njemu piše “Granica postoji”, na kojem je čovjek i malo mu se vidi vojna oprema. Nije u civilu”, navela je.

Dodala je da je postavljen na mjesto gdje se obavlja gust promet vozila, te da, po njoj, takve poruke ne bi smjele dolaziti niti sa jedne strane.

Podsjetimo, protesti sa sličnim porukama koji su se održavali u nekoliko navrata u blizini entitetskih linija, potaknuti su optužnicom Tužilaštva BiH protiv Dodika i Miloša Lukića, v.d. Službenog glasnika RS, zbog ukaza o neprovođenju odluka visokog predstavnika na prostoru entiteta RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular