Monday, February 6, 2023
spot_img
HomeFUDBALNišta od susreta sa BiH: Rusija našla novog protivnika za novembarski termin

Ništa od susreta sa BiH: Rusija našla novog protivnika za novembarski termin

- Reklama -


Fudbalska reprezentacija Rusija objavila je na službenim stranicama da će 17. novembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Tadžikistana, što bi trebalo značiti da do prijateljske utakmice Rusija-BiH zakazane za 19. novembra u Sankt Petersburgu neće doći.

“Zdravo prijatelji, hajde da igramo fudbal!” piše na tadžičkom jeziku twitter naloga fudbalske reprezentacije Rusije.

Utakmica Tadžikistan-Rusija odigrat će se 17. novembra u Dušanbeu glavnom gradu Tadžikistana.  Selektor ove azijske selekcije je Petar Šegrt, koji je tokom svoje karijere vodi i Zvijezdu iz Gradačca.

- Reklama -

Komitet za hitnost fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine dao je saglanost da se utakmica Rusija-BiH odigra, ali definitivno do takvog meča neće doći. Još uvijek nema zvaničnog saopštenja iz krovne kuće bh. fudbala da se utakmica Rusija-BiH otkazuje.

Poslije protivljenja mnogobrojnih fudbalskih autoriteta bh. fudbala, ali i poruka najvećih zvijezda bh. reprezenztacije Edina Džeke i Miralema Pjanića da se neće odzvati poozivu selektora Ivayla Peteva, ukoliko se odluči da se duel sa Zbornajom ipak dogodi.

Tematska sjednica Izvršnog odbora NS BiH na kojoj bi se raspravljalo se meču Rusija-BiH trebala se održati 10. oktobra, ali je prolongirana za 31. oktobrar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular