Sunday, March 26, 2023
spot_img
HomeGLOBUSNjemačka: Studentima 200 eura jednokratne novčane pomoći za grijanje

Njemačka: Studentima 200 eura jednokratne novčane pomoći za grijanje

- Reklama -


Njemačka vlada donijela je u petak odluku o isplati 200 eura jednokratne pomoći za ublažavanje posljedica rasta cijena energenata studentima i polaznicima strukovnih škola.

Od ove mjere, koja je dio paketa pomoći građanima Njemačke kojim bi trebale biti ublažene financijske posljedice poskupljenja energenata, posebice plina, bi trebalo profitirati oko 3,4 milijuna studenata i polaznika strukovnih škola u Njemačkoj.

Zahtjev za isplatu studenti mogu podnijeti na posebnoj internetskoj stranici a uvjet je da su 1. decembra ove godine upisani na neki od fakulteta u Njemačkoj te da imaju regulirani boravak u ovoj zemlji.

- Reklama -

Studentima slabijeg materijalnog stanja koji se nalaze u programu državnog kreditiranja studija, već je, dodatno uz ovih 200 eura, predviđeno i 575 eura pomoći za porasle troškove grijanja.

Zaposleni i penzioneri će u sklopu paketa pomoći dobiti po 300 eura. Paket pomoći predviđa i preuzimanje računa plina za decembar te uvođenje gornje granice cijene plina od marta sljedeće godine.

Za ukupno tri paketa pomoći savezne vlade koji bi građanima trebali ublažiti financijske posljedice znatnog povećanja cijena energenata izdvojeno je preko 300 milijardi eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular