Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeKOLUMNENova.rs: Tužioca bivša supruga prijavila za otmicu djeteta

Nova.rs: Tužioca bivša supruga prijavila za otmicu djeteta

- Reklama -


Gorana Svilara, zamjenika tužioca u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, bivša supruga J. B. prijavila je da je njihovo dijete oteo iz obdaništa, piše portal Nova.rs.

Svilaru je dvaput izricana mjera zabrane prilaska supruzi zbog nasilja u porodici, a prije tri dana došao je u obdanište po dijete i odveo ga bez znanja i dozvole.

„Žena je odmah obavijestila policiju na opštini Stari grad, koja je potom krenula u potragu za Svilarom. S obzirom na to da je u porodici evidentirano nasilje, kao i zbog toga što mu je mu čak dva puta izricana mjera zabrane prilaska, policija je morala odmah da reaguje. Ubrzo su uspjeli da ga lociraju telefonom, a nakon što mu je u razgovoru predočeno da je žena prijavila otmicu djeteta, koje nije smio da uzme bez njenog znanja, odlučio je da odmah vrati dijete, vjerovatno svjestan posljedica koje bi drugačija odluka povukla za sobom. Dijete je ubrzo vraćeno majci nepovrijeđeno“, navodi izvor portala Nova.rs.

- Reklama -

Ovaj portal navodi da je Svilar prošle godine dospio u žižu javnosti zbog nasilničkog ponašanja, napada na komšiju i patrolu policije, ali i zbog nasilja u porodici.

Taj portal je pisao da je Svilar zvanično „nedostupan“ za sud i tužilaštvo koji mjesecima bezuspješno pokušavaju da ga procesuiraju, dok se prije nekoliko sedmica pojavio na proslavi Udruženja sudija i tužilaca (UST), kao jedan od njegovih istaknutijih članova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular