Wednesday, December 6, 2023
spot_img
HomeVIJESTINovi ministar odbrane Srbije: Nismo digli migove zbog dronova

Novi ministar odbrane Srbije: Nismo digli migove zbog dronova

- Reklama -


Lovci Vojske Srbije nisu patrolirali nebom zbog dronova, rekao je novi ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Kako je rekao za RTS, u prethodna tri dana  vojska Srbije uočava više bespolitnih letjelica, dronova, koji se iz dva pravca kreću na liniji administrativnog razdvajanja i u zoni kopnene bezbjednosti u pokušajima da osmatraju jedinice Vojske Srbije i objekte vojske.

“Naši lovci nisu patrolirali nebom zbog dronova. Oni su redovno patrolirali i kontrolisali naše nebo, a vojska može drugim, naprednijim sredstvima da eliminiše dronove”, rekao je ministar odbrane.

- Reklama -

On je naveo da dronovi dolaze sa Kosova kao pokušaj špijuniranja Vojske Srbije.

Prema njegovm riječima, dronovi će ubuduće biti eliminisani i pod kontrolom.

“Vojska je uočila kretanje i preko Topličkog i Nišavskog okruga. Imajući iskustva sa ukrajinskog fronta, u kontekstu sporog donošenja odluka, predsjednik Republike Srbije kao vrhovni komandant je izdao naredbu da takvi objekti budu eliminisani”, naveo je Vučević.

Kako je naveo, rizici postoje, ali ne zbog Srbije. Kako je dodao, Priština insistira na odluci o tablicama i to su procesi koji mogu da ugroze život i imovinu Srba na Kosovu.

On je naveo da je predsjednik Republike prije tri dana izdao naredbu o podignutom stepenu borbene gotovosti i najavio njegov odlazak na Pasuljanske livade gde će vojska imati vježbe.

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular