Friday, March 31, 2023
spot_img
HomeVIJESTIO smrti kraljice Elizabete II. u Danu uživo

O smrti kraljice Elizabete II. u Danu uživo

- Reklama -


U posljednjem ovosedmičnom izdanju Dana uživo gledajte.

Otišla je najdugovječnija britanska kraljica, Elizabeta II. Preminula je u svom dvorcu u Škotskoj i ostavila spomen na 70-godišnju vladavinu.  Tijekom svoje vladavine imenovala je čak 15. premijera države. Krenuo je protokol nazvan operacija ‘London Bridge‘. Princ Charles nakon smrti svoje majke,  postao je engleski kralj. O smrti kraljice izvještava Ika Ferrer Gotić.

Nezavisni kandidat za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske i bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković  je predstavio je svoju programsku platformu “Duraković 2022”.  naznačio je programske inicijative i plan svog rada, ako dobije povjerenje građana o kojim govorimo i u Danu uživo.

- Reklama -

Aktuelnu političku situaciju, dešavanja tokom sedmice, ali i moguća rješenja trenutne krize teme su razgovora sa Pavlom Mijovićem kolumnistom Oslobođenja i profesorom filozofije.

U izbornom programu N1 televizije sa nama je danas predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić. Razgovaramo o koaliciji Država, programu, ambicijama i saradnjama nakon izbora.

Snadbijevanje mlijekom za sada je stabilno u BiH, a proizvodnju može ugroziti samo preskupa stočna hrana saglasni su poljoprivrednici. Brojka od 290 miliona proizvedenih litara mlijeka godišnje i 114 hiljada grla muznih krava do sada je bila više nego dovoljna za domaće tržište, zbog čega se i danas mlijeko izvozi. O situaciju kod nas razgovaramo sa Vladimirom Usorcem predsjednikom Udruženja mljekara RS.

Drugi kongres Udruženja endoskopskih hirurga u Bosni i Hercegovini s međunarodnim učešćem održava se u Sarajevu. Cilj kongresa jeste razvoj endoskopske hirurgije u cijeloj BiH, stalna edukacija, te ostvarivanje saradnje s kolegama iz Evropskog udruženja (EAES) i kolegama iz susjednih zemalja. Tim povodom naši gosti doktori Tomaž Štupnik i Alen Pilav.

 

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular