Wednesday, December 6, 2023
spot_img
HomeGLOBUSObjavljen video: Ruski vojnik pokazao užasne uvjete u vojnim kampovima

Objavljen video: Ruski vojnik pokazao užasne uvjete u vojnim kampovima

- Reklama -


Na društvenim mrežama se proširio video koji navodno prikazuje užasne uvjete s kojim se suočavaju tek unovačeni ruski vojnici u vojnim kampovima.

Video je na Twitteru podijelila i Julia Davis, kolumnistica za The Daily Beast i kreatorica ruskog Media Monitora. Na snimci se čuje nepoznati muškarac koji je nedavno unovačen, a koji tvrdi da se suočava s izuzetno lošim uvjetima u kampu.

On navodi da se iz kampa masovno krade te da su se brojni vojnici razboljeli zbog loših uvjeta.

- Reklama -

Muškarac se žali da su mu ukrali tenisice i novac, tvrdi da se iz kampa kradu čak i madraci. Navodi da se polovica muškaraca razboljelo, šatori se griju samo na jednu peć. Kad se požalio na krađu osobnih predmeta, nadređeni mu je odgovorio: “Jesam li ti ja majka ili otac?! Sam ih nađi.”

Pokazuje i kako hoda samo u čarapama jer su mu ukrali obuću. “Nemam ni tenisice ni čizme. Svi ovdje su iz Khanty-Mansiysk. Svi naši dečki, mi sami pronalazimo svoje putove. Ne može drugačije.”

Khanty-Maniysk je grad u srednjoj zapadnoj Rusiji i administrativno središte autonomnog okruga Hanti-Mansi. Nalazi se na obalama rijeka Ob i Irtiš, piše Newsweek.

Vojnik na kraju ulazi u šator za koji tvrdi da je njegov stambeni prostor, zajedno s nekoliko drugih muškaraca. Napominje da, iako je šator dovoljno velik da u njega stane više ljudi, koristi se samo jedna peć za grijanje.

“Čujete kako mi je glas hrapav, grozno. Pola muškaraca se tu prehladilo”, dodaje.

Ističe da se sve krade, pa čak i madraci, jer je krađa jedini način da se preživi. “Čak i peć mogu ukrasti ako se udaljite od šatora.”

Ovo nije prvi izvještaj o lošim uvjetima u ruskim kampovima i vojsci. Nedavno je i CNN podijelio video koji prikazuje vojnike kako se žale na nedostatak obuke prije nego što su poslani u borbu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular