Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeCRNA HRONIKAOdređen pritvor Bojanu Roguljiću i Nedeljku Luburi

Određen pritvor Bojanu Roguljiću i Nedeljku Luburi

- Reklama -


Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu Veljko Ugrenović i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine i donio rješenje kojim je prema osumnjičenima Bojanu Roguljiću i Nedeljku Luburi određen pritvor od mjesec dana.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Bojan Roguljić i Nedeljko Lubura osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje lica, pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

- Reklama -

Podsjetimo, visoki funkcioner MUP-a Republike Srpske Nedeljko Lubura i Bojan Roguljić, sin banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, uhapšeni su zbog organizovanog kriminala.

S obzirom na to da je Lubura policijski službenik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a, on će biti suspendovan i protiv njega će biti podnjet zahtjev za sprovodjenje unutrašnjeg postupka.

Lubura i Roguljić se sumnjiče da su umješani u skrivanje jednog od članova „škaljarskog“ narko klana, za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola.

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular