Saturday, December 3, 2022
HomeKOLUMNEOdržana Trka na prstenac, konj Zen zamalo oborio Zorana Milanovića (VIDEO)

Održana Trka na prstenac, konj Zen zamalo oborio Zorana Milanovića (VIDEO)

- Reklama -


Pretposljednji vikend u kolovozu u Barbanu je rezerviran za tradicionalnu Trku na prstenac, konjaničko natjecanje koje privlači brojne goste u taj dio Istre. U konkurenciji 15 konjanika pobjedu je odnio Petar Benčić s osam punti. Podrške publike nije nedostajalo, kao ni želje da se pogodi u sridu. Ove je godine u lovu na Štit predsjednika Republike bilo 15 konjanika. Dogodila se i mala nezgoda, srećom po predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bez posljedica.

Petar Benčić iz okolice Žminja, pobjednik je ovogodišnje 47. Trke na prstenac koja je u nedjelju održana u Barbanu, a prijelazni predsjednički štit i bodež te poklon uručio mu je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, pokrovitelj manifestacije.

Predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te ministrica turizma i sporta te izaslanica predsjednika vlade Nikolina Brnjac nazočili su utrci, piše HRT.

- Reklama -

U jednom trenutku došlo je do “bliskog kontakta” konja Zena i predsjednika Milanovića, ali srećom bez posljedica. Osiguranje je pridržalo Milanovića nakon što je konj krenuo s okretanjem i zamalo ga baci na pod.

Trka na prstenac u Barbanu je prvi put održana 1696. godine, kada je u vrijeme mjesnog sajma Franjo Loredan organizirao viteško nadmetanje u gađanju prstenca.

Manifestacija je obnovljena 1976.godine, a od tada se održava svake godine pretposljednjeg vikenda u kolovozu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: