Tuesday, May 30, 2023
spot_img
HomeVIJESTIOrganizator najavljuje: Parada će biti održana, biće 15.000 učesnika

Organizator najavljuje: Parada će biti održana, biće 15.000 učesnika

- Reklama -


Aktivista LGBT+ zajednice Goran Miletić izjavio je da će “Europride 2022” sigurno biti održan u Beogradu i da se očekuje oko 15.000 učesnika.

Miletić je agenciji Beta kazao da će biti održane sve manifestacije koje su već isplanirane za period od 12. do 18. septembra.

„Od manifestacija na otvorenom prostoru, šetnja će biti održana 17. septembra, a dva koncerta na Kalemegdanu 16. i 17. septembra“, rekao je Miletić, koji je jedan od organizatora Europride-a.

- Reklama -

Dodao je da trenutno ne postoji nikakva zabrana od strane države, ali da je moguće da vlast donese rješenje o zabrani šetnje i da opstruiše održavanje koncerata.

„Ne očekujem da će policija zabraniti skupove na otvorenom jer za to ne postoje zakonski razlozi. Mi smo policiji prijavili šetnju. Ukoliko se narednih dana ipak donese rešenje o zabrani, mi ćemo se žaliti MUP-u i Upravnom sudu. Građani su veoma razočarani zbog najave zabrane održavanja Europride-a i svakako će se okupiti u velikom broju“, istakao je Miletić.

Naglasio da, bez obzira na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o Europride-u, niko od visokih gostiju iz inostranstva nije otkazao dolazak u Beograd i da se svaki dan najavljuju novi gosti koji sada hoće da dođu na Europride iz solidarnosti.

„Odnos vlasti prema Europride-u isprovocirao je veliki broj ljudi i sada očekujemo da će manifestaciji prisustvovati veći broj učesnika nego što je bilo planirano. Na dan šetnje očekujemo oko 15.000 ljudi“, kazao je Miletić.

On je demantovao navode s društvenih mreža da će učesnici Europride-a obilaziti manastire i škole.

„Organizatori Europride-a su svjesni da situacija u zemlji nije najsjajnija, da postoje napetosti, ali da to ne može biti opravdani razlog za eventualnu zabranu Parade ponosa. Očekujemo da ćemo narednih dana razgovarati s vrhom vlasti i da ćemo se dogovoriti kako da manifestacija protekne u najboljem redu“, zaključio je Goran Miletić.

 

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular