Monday, December 5, 2022
HomeOSTALI SPORTOVIOstao bez medalje zbog suplementa od 10 funti sa interneta

Ostao bez medalje zbog suplementa od 10 funti sa interneta

- Reklama -


Britanski sprinter CJ ujah koji je suspendovan je na 22 mjeseca zbog toga što je na Olimpijskim igrama prošle godine u Tokiju pao na doping testu nakon što je sa britanskom štafetom 4×100 metara osvojio srebro, kaže da je uvjeren da je do cijele ove užasne situacije došlo zato što je koristio suplement koji je za deset funti kupio preko interneta.

U ekskluzivnom intervjuu za “The Guardian” Ujah je naveo da je tokom pandemije korona virusa pokušavao da sve što mu je potrebno rješava sam i da je maksimalno izbjegavao bilo kakve kontakte sa ljudima. To je, kako tvrdi, dovelo i do ovog problema.

Navodno, sedmicama pred Olimpijske igre koristio je suplemnt beta alanin, ali da nije znao da on sadrži tragove nedozvoljenog ostarina i S-23.

- Reklama -

Beta alanin je dozvoljeni suplement, ali su osterin i S-23 zabranjene supstance.

“Volio bih da sam testiran prije Olimpijskih igara, a ne poslije. Na taj način nikada ne bih ugorozio druge trkače, moje kolege i ne bi i oni morali da prolaze kroz sve ovo kroz šta ja sada prolazim“, rekao je za Guardian.

On se izvinio Zarnelu Hughesu, Richardu Kiltiju i Nathanielu Mihcelu-Blakeu nakon što im je medalja oduzeta.

Rekao je da je izuzetno razočaran i tužan i da će se truditi da se dokaže više nego ikada. I da neće više koristiti nikakve suplemente.

“Ne koristim ništa. A ubuduće ću koristiti samo prirodnu hranu jer sam sada uplašen. Sada se plašim da popijem i paracetamol“, dodao je na kraju uz objašnjenje da je vjerovatno za sve kriv suplement koji je kupio preko Amazona za deset funti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: