Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeCRNA HRONIKAOsuđen zbog prevare institucija u Brčkom i prodaje neispravnih CD-ova

Osuđen zbog prevare institucija u Brčkom i prodaje neispravnih CD-ova

- Reklama -


Aleksandar Veselinović (40) pravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog pokušaja prevare brčanskih institucija.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Veselinović, državljanin Republike Hrvatske i direktor poduzeća “S-LIST” d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu, procesuiran je pod optužbama da je tijekom 2016. godine angažirao njemu poznatu osobu kako bi po njegovim uputama na području distrikta Brčko prevarno vršio prodaju službenih glasila.

Kako je navedeno u optužnici, jedan od njegovih prodajnih agenata najprije je posjetio tadašnjeg zamjenika gradonačelnika rekavši mu da ima obavezu Vladi distrikta Brčko uručiti besplatne primjerke CD-ova s državnim i entitetskim službenim glasilima.

- Reklama -

Znajući da se CD-ovi ne mogu otvoriti, niti koristiti, on je zamjenika gradonačelnika naveo da potpiše i pečatom Vlade Distrikta ovjeri bjanko narudžbenicu objasnivši mu da će mu to služiti samo kao dokaz da je uručio poklon.

Zatim je, naknadno, bjanko narudžbenicu popunio podacima o navodnom naručitelju, količini i cijeni, te je ovjerio pečatom poduzeća S-LIST Sarajevo, da bi zatim Vladi Distrikta ispostavio fakturu na iznos od 14 040,00 KM. Na istovjetan način, Veselinović je pokušao izvesti prevaru i u Skupštini Brčko distrikta BiH tražeći od ove institucije isplatu 7.020 KM, te u Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i JP Putevi Brčko, koje je pak pokušao oštetiti za iznose od po 3.744 KM.

Veselinović je po prijavi tadašnjeg zamjenika gradonačelnika razotkriven i spriječen u daljnjim namjerama, a nakon istrage, tijekom koje je utvrđeno da je u istoj namjeri posjetio brojne brčanske institucije, Tužiteljstvo Distrikta optužilo ga je za pokušaj kaznenog djela prevara u privrednom poslovanju.

Nakon glavnog pretresa pred Osnovnim sudom, dokazane su sve optužbe Tužitlejstva, pa je Veselinović u prvostupanjskom postupku osuđen na šestomjesečnu zatvorsku kaznu. U nastavku postupka, Apelacijski sud distrikta Brčko odbio je žalbu Veselinovića, te je u cijelosti potvrdio presudu Osnovnog suda kojom je tako pravomoćno osuđen za pokušaj prevare u privrednom poslovanju, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular