Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeGLOBUSOsumnjičenik za smrtonosne napade u Kanadi umro nedugo nakon hapšenja

Osumnjičenik za smrtonosne napade u Kanadi umro nedugo nakon hapšenja

- Reklama -


Nekoliko sati nakon što je priveden, jedan od osumnjičenika za smrtonosne napade nožem u kanadskoj pokrajini Saskatchewan u kojima je ubijeno 10, a ranjeno 18 osoba, umro je u bolnici.

Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) je potvrdila kako je Myles Sanderson proglašen mrtvim u bolnici nedugo nakon uhićenja u blizini Rostherna.

Nikakvi drugi detalji o tome kako je Sanderson umro nisu poznati, no lokalni mediji tvrde da je umro od samoranjavanja. Kanadska agencija Global News, pozivajući se na više izvora iz policijskih snaga, izvijestila je da se Sanderson predao policiji i da je živ odveden vozilom hitne pomoći. Ubrzo nakon toga je preminuo od neodređenih ozljeda za koje se vjeruje da ih je sam nanio.

- Reklama -

Sandersonov brat Damien, koji je također osumnjičen za napade, pronađen je mrtav u ponedjeljak s ozljedama za koje policija vjeruje da ih nije sam nanio što sugerira da ga je možda napao Myles.

Policija je nekoliko sati ranije objavila kako je muškarac osumnjičen za nedjeljne smrtonosne napade nožem u pokrajini Saskatchewan, priveden čime je okončana četverodnevna potraga.

“Myles Sanderson je lociran i priveden u blizini Rostherna,” objavila je Kraljevska kanadska konjička policija.

Sanderson je lociran u blizini grada Rostherna u Saskatchewanu. Nakon što je uočen, policija je izdala upozorenje o osobi s nožem koja je putovala u vozilu. Stanovnici područja Wakawe su obaviješteni da potraže skloništa i budu oprezni pri puštanju drugih u svoje domove, te da ne prilaze sumnjivim osobama i ne voze autostopere.

Više izvora je za Global News kazalo kako je policija upotrijebila ‘tehniku ​​intervencije u potjeri’ – zaletjela se u Sandersonovo vozilo s jedne strane i natjerala ga da izleti s autoceste. Njegovo vozilo je “usmjereno s ceste u obližnji jarak”. Nakon što je priveden u vozilu je pronađen nož.

Kanadske vlasti od nedjelje su intenzivno tragale za njim i za bratom Damienom koji su osumnjičeni za ubojstvo 10 ljudi i ranjavanje 18 u starosjedilačkom rezervatu u Saskatchewanu. Napadi su bili među najsmrtonosnijima u modernoj povijesti Kanade. Policija je rekla kako se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očito bile nasumične.

Myles je optužen za ubojstvo prvog stupnja, pokušaj ubojstva te provalu i ulazak. Njegov brat Damien također, je bio optužen prije nego što je pronađen mrtav u ponedjeljak. Tijelo mlađeg brata pronađeno je na travnatoj površini blizu jednog od mjesta gdje se dogodio ubod nožem. Nagađa se kako ga je ubio upravo Myles.

Stariji Sanderson imao je 59 presuda, a u veljači je pušten na slobodu nakon što je više od četiri godine proveo u zatvoru. Povjerenstvo za uvjetni otpust napisalo je da je “mišljenje odbora da neće predstavljati nepotreban rizik za društvo ako budete pušten.”

Policija ga je tražila od svibnja nakon što se nije sastao sa svojim službenikom za uvjetni otpust.

Ministar javne sigurnosti Marco Mendicino pozvao je na neovisnu reviziju procjene povjerenstva za uvjetni otpust koja je dovela do Sandersonova oslobađanja.

“Želim znati razloge te odluke i želim znati jesu li napravljene pogreške”, rekao je Mendicino. “Iznimno sam zabrinut zbog onoga što se ovdje dogodilo.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular