Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeMUZIKAOvaj pjevač upravo je završio najisplativiju muzičku turneju ikad

Ovaj pjevač upravo je završio najisplativiju muzičku turneju ikad

- Reklama -


Završila je najisplativija muzička turneja u historiji koja je s trona nakon osam godina zbacila grupu U2 i njihov “360 Tour”. Nakon dvije i pol godine na putu te 255 održanih koncerata, novi rekorder je Ed Sheeran sa svojom turnejom “Divide”.

Završio ju je u ponedjeljak u rodnom Suffolku, a finalne brojke pokazuju da je grupu U2 prestigao za 40 miliona dolara. S ulaznicama čija je cijena bila manja od 90 dolara, turneja je donijela nevjerojatnih 775,5 miliona dolara. Stranica Pollstar piše kako je na šest kontinenata prodao čak 8,9 miliona ulaznica, prenosi Index.

Sheeranovo se bogatstvo već procjenjuje na jednu milijardu dolara, a ovom bi turnejom mogao zaraditi dodatnih 500 miliona dolara. “Ovo što su postigli Ed Sheeran i njegov tim predstavlja presedan u svijetu muzike i koncerata uživo”, rekao je Ray Waddell, vlasnik publikacije Polstar koja se bavi izračunom zarade muzičkih turneja.

Samo su posljednja četiri koncerta, održana u Chantry Parku u Ipswichu, donijela 12,8 miliona dolara, zahvaljujući brojci od 154 hiljade prodanih ulaznica.


Supported by TNT GrupacijaSource link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular