Wednesday, October 4, 2023
spot_img
HomeVIJESTIOvo je istina o „srpskoj mami“ iz Njemačke

Ovo je istina o „srpskoj mami“ iz Njemačke

- Reklama -


Već danima na društvenim mrežama kruži snimak navodno srpske majke iz Njemačke, koja je platila novčanu kaznu jer nije htjela svog sina da obuče u haljinicu i tako ga odvede u školu.

Ona u snimku govori kako joj je stiglo pismo iz ministarstva obrazovanja u toj zemlji da djevojčice treba da se obuku u „odjela za dječake“, a dječaci u haljinice i da tako dođu u školu, a sve sa ciljem kako bi djeca saznala da li su muškog ili ženskog roda.

S obzirom na to da je rekla učiteljici da ne želi sina da obuče u haljinicu, platila je kaznu od 263 eura, kaže ova žena u snimku i zbog toga je odlučila da se vrati u Srbiju jer ne želi da živi na taj način.

- Reklama -

Svi oni koji su pogledali snimak pitali su se ista pitanja: “Ko je ova žena”, “Koju školu pohađa njen sin”, “Da li je stvarno ministarstvo poslalo ovakav zahtjev školama”… Oni koji su upućeni u njemački obrazovni sistem bili su sigurni da je u pitanju laž.

A onda je na Tviteru član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragan Šormaz podijelio snimak pomenute žene uz kratak opis o njoj:

“Ova ‘srpska mama’ iz Njemačke je u stvari Ruskinja iz humanitarnog centra u Nišu! Već je napustila Srbiju u strahu od hapšenja na zahtjev Njemačke zbog laži koje je izrekla u klipu koji kruži društvenim mrežama!”

Da je u pitanju podmetnut snimak izjasnili su se mnogi na društvenim mrežama, a jedan od njih je i novinar DW Nemanja Rujević, koji je čitavu situaciju nazvao “idiotarijom”.

 

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular