Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeFILM I TVOVO JE PROGRAM TREĆEG DANA SARAJEVO FILM FESTIVALA

OVO JE PROGRAM TREĆEG DANA SARAJEVO FILM FESTIVALA

- Reklama -


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film “Lov” Thomasa Vintenberga, u kojem glumi Mads Mikkelsen, bit će prikazan u 20:30 u Ljetnom kinu Coca-Cola te u 20:45 u Ljetnom kinu Stari Grad.

U filmu “Lov” Mikkelsen igra odgajatelja u vrtiću u malom danskom selu, kojeg lažno optuže za zlostavljanje djece. Nakon premijere u Cannesu film je iste godine prikazan na Filmskom festivalu u Tellurideu i Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a od proljeća 2013. distribuira ga kompanija Magnolia Pictures.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Narodnom pozorištu u 19 sati je projekcija filma “Čovjek od djela” Paula Negoescua. U njemu glume: Iulian Postelnicu, Anghel Dmian, Vasile Muraru, Crina Semciuc i Daniel Busuioc.

Ilie, lokalni šef policije, želi izgraditi siguran život za sebe, ali napravu jednu grešku. Sredovječan i otuđen, Ilie osjeća potrebu da bude dio nečega – da posabi voćnjak ili čak izgradi kuću. Iako se u selu dešavaju čudne stvari, Ilie vidi samo ono što mu odgovara. Kolaps nastaje onda kada se Ilie uključi u seoska zbivanja. U nedostatku rješenja, Ilie pokušava biti nešto što nikada nije bio: borac za pravdu koji hapsi sve koji su to zaslužili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film “Skroz Sarajevo” Nenada Đurića možete pogledati u 21 sat na Summer Screenu. Film govori o životu Adnana Šarana i razvoju benda Skroz, a paralelno oslikava atmosferu poslijeratnog Sarajeva do danas i ljude koji ga čine.

- Reklama -

U Kinu Ilidža bit će prikazan film “Djeca sa CNN-a” Aide Bukvić. Inspirisan je novinarskim i TV izvještajima o djeci koja su bila žrtve rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini sa ciljem podsticanja mladih generacija da se nauče kulturi sjećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice za filmove u programu 28. SFF-a mogu se kupiti u glavnom Box Officeu u Bosanskom kulturnom centru (Branilaca Sarajeva 24).

Ukoliko bude padala kiše, filmovi koji se prikazuju u otvorenim kinima bit će prebačeni u zatvorena. Publika će biti blagovremenu obaviještena.

Ulaznice možete nabaviti i online na sff.ba i tickets.sff.ba. Kompletan program pogledajte na ovom linku. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard karticama putem online platforme ostvarujete 30 posto popusta. 28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. avgusta 2022.

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular