Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeFUDBALOvo morate vidjeti: Dres Messija na katarski način (VIDEO)

Ovo morate vidjeti: Dres Messija na katarski način (VIDEO)

- Reklama -


Bliži se najveći fudbalski događaj na svijetu – Svjetsko prvenstvo. Katar najavljuje najbolje organiziran Mundijal u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu, a pažnju su privukli i sportski rekviziti na ulicama Dohe.

Prodavci na lokalnoj pijaci na ulicama Dohe uspjeli su utjeloviti duh tradicionalne katarske nošnje u nacionalne boje Argentine. Tako da na ulicama glavnog grada domaćina prvenstva svijeta možete vidjeti tzv. Kanduru u bojama i emblemima Gaučosa.

Pogledajte u nastavku kako izgleda kandura-dres u katarsko-argentinskoj kombinaciji, ali i kefija – tradicionalno pokrivalo za glavu, koje su ulični prodavači u Kataru prilagodili dvostrukim prvacima svijeta.

- Reklama -

Nacionalna odjeća u zemljama Arapskog poluotoka ima tendenciju da bude duga i pokriva skoro sve dijelove tijela. To je zbog kulturnih i klimatskih karakteristika regije. Ljudskom tijelu je potrebna zaštita od užarenog sunca. Općenito, tradicionalna odjeća je prilično slična u cijelom Perzijskom zaljevu.

Međutim katarska odjeća doživjela je dramatične promjene u prethodnim decenijama, ali je zadržan tradicionalni karakter. Danas muško stanovništvo Katara ne nosi kandoors ili bishts. Uobičajena muška nošnja se sastoji od košulje dugih rukava, širokih pantalona i gutre koja se pričvrsti ikalom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular