Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeGLOBUSPeking se protivi zapadnim mjerama za putnike iz Kine, nagoviještava protivmjere

Peking se protivi zapadnim mjerama za putnike iz Kine, nagoviještava protivmjere

- Reklama -


Kina vjeruje da u svim zemljama mjere odgovora na koronavirus moraju da budu naučno zasnovane i proporcionalne, bez utjecaja na putovanja ljudi i saradnju, izjavio je glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Mao Ning i nagovijestio da bi Peking, na mjere koje za putnike iz Kine predviđaju neke zapadne zemlje, mogao da odgovori recipročno.

Mao Ning je na brifingu rekao da je Kina od izbijanja epidemije aktivno učestvovala u međunarodnoj saradnji protiv koronavirusa i radila sa međunarodnom zajednicom kako bi se suočila sa izazovima pandemije, javila je kineska agencija Xinhua.

Zapadne agencije javljaju da se Kina usprotivila novim zahtjevima za testiranje na koronavirus za kineske putnike koje su postavile brojne zemlje, rekavši da mjere “nemaju naučnu osnovu“.

- Reklama -

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Mao Ning rekao je novinarima na brifingu da bi Kina mogla uvesti “kontramjere zasnovane na principu reciprociteta“.

Kina je zabilježila porast zaraze koronavirusom, dok joj druge vlade u svetu zamijeraju što nije bila transparentna u vezi sa svojim podacima o infekcijama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular