Monday, December 5, 2022
HomeVIJESTIPenzioneri u RS danas dobijaju 100 KM pomoći

Penzioneri u RS danas dobijaju 100 KM pomoći

- Reklama -


Ministarstvo finansija Republike Srpske danas će izvršiti isplatu jednokratne novčane pomoći svim penzionerima u RS, kao i onima koji imaju pravo na ovu pomoć u Federaciji BiH i inostranstvu, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

U saopštenju se navodi da će isplatom biti obuhvaćeno 180.887 penzionera, za šta je izdvojeno 18.088.787 KM.

“Sredstva su obezbjeđena u rebalansu budžeta Republike Srpske za ovu godinu, kao dio mjera koje imaju za cilj ublažavanje negativnih posljedica inflacije i poboljšanje ukupnog standarda u Republici Srpskoj”, dodaje se u saopštenju resornog ministarstva.

- Reklama -

Podsjetimo, ovu mjeru najavio je Milorad Dodik, lider SNSD-a, kazavši kako se na ovaj način želi zahvaliti penzionerima “za sav doprinos društvu i RS”. Ovaj potez opozicija je kritikovala kazavši kako je riječ o predizbornoj kampanji.

“Njihov najveći domet je podjela 100 KM iz budžeta, nekim kategorijama i to pred izbore. Kada izbori prođu vlast će zaboraviti te ljude a novih 100 KM ove kategorije će morati čekati do narednih izbora. Ne mislim da je pametno dati im povjerenje na izborima i na neku mizeriju od 100 KM čekati četiri godine“, rekao je lider SDS-a Mirko Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: