Sunday, September 24, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEPočeo tonuti i prednji dio Freestylera: "Ne isključujemo mogućnost diverzije"

Počeo tonuti i prednji dio Freestylera: “Ne isključujemo mogućnost diverzije”

- Reklama -


Oko 12:30 počeo je tonuti i prednji dio splava Freestyler. Skoro polovina improviziranog mosta koji spaja objekt s obalom sada se nalazi pod vodom.

Desetak pripadnika policije napravilo je očevid na licu mjesta nakon čega su napustili Savski Kej.

S vremena na vrijeme se iz objekta čuje zvuk nalik pucanju, a pretpostavlja se da ga proizvode pontoni koji popuštaju uslijed opterećenja. Upućeni kažu da je splav vezan sajlama za obalu i da se ne bi trebalo dogoditi da objekt dospije u centralni dio korita rijeke, ali da su sajle već sada pod velikim naponom zbog riječne struje i narušene statike splava.

- Reklama -

Dodatno, navode da će sada biti mnogo teže izvući splav na površinu i obaviti ostatak očevida.

Inače, predstavnici splavara u razgovoru za N1 ne isključuju mogućnost da je potonuće splava Freestyler diverzija jer oni imaju informaciju da su na tom splavu ljetos postavljeni novi pontoni te je rađen inspekcijski nadzor.

Taj stav dodatno potkrepljuju svjedočenjima pojedinih gostiju splava objavljenim u medijima, da se prije samog potonuća u novogodišnjoj noći čula i jača eksplozija.

Splav Freestyler potonuo je u novogodišnjoj noći jer je, kako navode mediji, na njemu bilo oko 600 osoba, iako je imao dozvolu za 220. Niko nije teže ozlijeđen tom prilikom.

Vlasnik Freestylera, državljanin Grčke M.Lj (51) saslušan je u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, gdje je negirao djelo koje mu se stavlja na teret.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular