Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeVIJESTIPočinje nova školska godina: "Roditelji, molimo vas, vjerujte nam"

Počinje nova školska godina: “Roditelji, molimo vas, vjerujte nam”

- Reklama -


Škole u Bosni i Hercegovini ovog jutra otvaraju vrata učenicima. Iz svih škola poručuju da su spremni, pa tako i iz sarajevske “Hrasno”.

Pedagogica OŠ “Hrasno” Samra Feriz kazala je kako će danas biti poseban dan za prvačiće za koje je organizovana priredba.

“Vjerujem da poslije dužeg ljetnog raspusta vrlo rado iščekuju nova iskustva i misije zajedno s našim nastavnim kadrom i da su spremni da odgovore obrazovanju kroz svoje dječije vizije, misije. A mi smo tu da ih podržimo, uvijek smo njihovi najbolji motivatori”, rekla je Feriz za N1.

- Reklama -

Roditeljima prvačića poručuje: “Važno je da budemo partneri i opustite se”.

“Stresne situacije ne mogu nikome pomoći, ali u zdravoj komunikaciji i zdravim odnosima i čarobnoj riječi povjerenju možemo pomoći. Roditelji, molimo vas, vjerujte nam. Mi ćemo vašem djetetu pomoći maksimalno ooako kako mi znamo, umijemo i kako smo vješti”, kazala je Feriz.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola banjalučke regije Ljuban Bajić kazao je kako se nadaju da će raditi u normlanim uslovima i da neće biti epidemije.

Ukoliko se korona razbukta, imaju spremne planove a na osnovu dopisa Instituta za javno zdravlje u kojem se navodi kako da se ponašaju.

U banjalučkoj regiji, kaže Bajić, za razliku od nekih drugih regija, nema problema s upisom učenika, konstantan je porast.

“Već narednih godina ili ćemo zadržati ovaj nivo ili povećanje broja učenika i u srednjim i osnovnim školama. Građevinska škola u Banjaluci ima 150 učenika ove godine. Odziv je bio odličan i ove godine imamo novo zanimanje koje je deficitarno – keramičar/kamenorezac”, rekao je Bajić.

Poručio je kako prate trendove, a njihovi najbolji učenici dobijaju posao čak i tokom prakse.

Prvi dan škole u BiH: Neki u klupe, neki na ulicu da skupljaju karton

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular