Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeVIJESTIPokret za državu uz Dodika: Ipak će imati 4 delegata u Domu...

Pokret za državu uz Dodika: Ipak će imati 4 delegata u Domu naroda BiH?

- Reklama -


Pokret za državu, koji okuplja bošnjačke i probosanske stranke, neće podržati kandidata opozicije iz Republike Srpske za Dom naroda BiH, čime će omogućiti SNSD da ima četiri delegata, a zauzvrat će dobiti fotelje u Vladi i parlamentu Republike Srpske.

Kako saznaje Srpskainfo, dogovor je ovo koji su još prije desetak dana postigli predstavnici Pokreta za državu (PZD) sa liderom SNSD, Miloradom Dodikom.

Prema tom dogovoru PZD bi trebao dobiti mjesto potpredsjednika u parlamentu Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda i ministarsku fotelju u Vladi Srpske.

- Reklama -

Izvor Srpskainfo ističe da bi mjesto jednog od potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske trebao da dobije Mirsad Duratović iz PZD, dok bi Sevlid Hurtić trebao da dobije fotelju ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske. Zauzvrat PZD neće podržati kandidata opozicije prilikom izbora srpskih delegata u Dom naroda BiH.

Da neće podržati opoziciju potvrdio je juče za N1 i sam Duratović koji je rekao kako će poslanici PZD u NSRS glasati za svoga kandidata Vojina Mijatovića.

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular