Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEPolicajci sa sjevera Kosova se razdužuju, ostavke podnose i sudije

Policajci sa sjevera Kosova se razdužuju, ostavke podnose i sudije

- Reklama -


Srbi sa sjevera Kosova nastavili su da formalizuju svoje odluke o povlačenju iz kosovskih institucija. Ostavke se od jutros podnose u Osnovnom sudu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a policajci razdužuju svoju opremu i oružje.

Deset poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova jutros je vratilo mandate, a iz Sekretarijata Skupštne potvrđeno je da su mandate vratili svi poslanici Srpske liste uz obrazloženje da mandat vraćaju iz moralnih i ličnih razloga.

„Administarcija u Sekretarijatu Skupštine prihvatila je ostavke i uredno zavela u protokolu“, naveli su iz Sekretarijata.

- Reklama -

Sudije, tužioci i pomoćno osoblje napustili su su jutros oko 10 časova zgradu Suda koja je preko puta policijske stanice

Sudija Apelacionog suda i član Sudskog savjeta Kosova iz srpske zajednice, Nikola Kabašić, potvrdio je da je jutros u Sudu realizovano ono što je prije dva dana najavljeno.

„Danas su sudije koje nisu stigle juče da pošalju svoju ostavku Sudskom Savetu Kosova to učinile zvaničnim mejlovima“, rekao je Kabašić.

Srpski policajci iz četiri opštine sa sjevera Kosova koji su podneli ostavke, od ponedjeljka ujutru dolaze u stanicu policije u Kosovskoj Mitrovici kako bi razdužili opremu i naoružanje. Mediji prenose da oni dolaze u stanicu u Kosovskoj Mitrovici pojedinačno ili u manjim grupama.

Kossev prenosi da na ulicama od jutros nema policije ni patrola.

Više od 300 srpskih policajaca u nedjelju je napustilo kosovsku policiju, tako što su uručili otkaze i razdužili uniforme.

Oni su zajedno došli ispred stanice u Kosovskoj Mitrovici, noseći u rukama svoje ostavke na ćirilici, a potom su ušli u zgradu stanice.

Ostavke su formalno u nedjelju podijneli i gradonačelnici i odbornici četiri opštine na sjeveru Kosova.

Srbi sa sjevera Kosova su u subotu donijeli odluku da napuste kosovske insticuije zbog odbijanja Prištine da obustavi odluku o preregistraciji vozila i odbijanja da formira zajednicu srpskih opština.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular