Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeCRNA HRONIKAPolicija hapsi i u BiH: Kriminalci ubijali svjedoke, policajce, dilali drogu

Policija hapsi i u BiH: Kriminalci ubijali svjedoke, policajce, dilali drogu

- Reklama -


Pod nadzorom tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) uz asistenciju policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u okviru operativne akcije kodnog naziva “DM”, provode službene radnje na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog kantona i Republike Srpske na ukupno 13 lokacija saopšteno je jutros iz Tužilaštva BiH.

Mediji u Hrvatskoj donose i detalje ove akcije međunarodnog karaktera. Kako javljaju i u toj je zemlji uhapšeno nekoliko osoba. Akcija se provodi u BiH, Belgiji, Italiji, Nizozemskoj, te Sloveniji i Njemačkoj, a u akciju su također uključene Američka agencija za borbu protiv narkotika (DEA) te Europol, dok je hrvatska policija koordinator čitave akcije.

Neke od uhapšenih sumnjiči za krijumčarenje preko 100 kilograma kokaina i heroina, te više od 100 kilograma hašiša, kao i krijumčarenja vojnoga vatrenoga oružja i eksploziva, piše Jutarnji list. 

- Reklama -

Također, neke od osumnjičenih u sklopu ove akcije tereti se za likvidacije zaštićenih svjedoka te visoko rangiranih policijskih dužnosnika.

Nekih od osumnjičenika u ovoj akciji već se od ranije nalaze u zatvorima širom Europe, a riječ je o osobama o kojima se već ranije pisalo u crnoj kronici.

Međunarodna akcija protiv organizovanog kriminala, pretresi širom BiH

Oznake

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular