Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeBIZNISPolicija među migrantima u Srbiji pronašla afganistanskog generala i snajperista

Policija među migrantima u Srbiji pronašla afganistanskog generala i snajperista

- Reklama -


Policija u Srbiji je na području Subotice na sjeveru Vojvodine među 109 otkrivenih ilegalnih migranata zatekla generala afganistanske vojske i snajperista za kojima je Francuska raspisala međunarodne potjernice zbog najtežih kaznenih djela i terorizma, prenijela je u četvrtak agencija Tanjug.

Uz njih dvojicu MUP Srbije je otkrio još 23 „sigurnosno interesantnih lica“ protiv kojih će biti poduzete zakonske mjere. Tijekom akcije radne skupine za borbu protiv krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija u Radanovačkoj šumi u blizini srpsko-mađarske granice, pronađena je automatska puška s dva pripadajuća okvira i streljivom, kao i manja količina marihuane.

Preostali migranti, koji nisu sigurnosno interesantni, bit će prebačeni u prihvatne centre, priopćio je srbijanski MUP.

- Reklama -

Policija zbog čestih incidenata periodično provodi pojačane kontrole ilegalnih migracija na sjeveru Vojvodine gdje se u šumama i na napuštenim salašima okupljaju migranti s namjerom da prijeđu u Mađarsku.

Posljednji incident potkraj novembra u mjestu Horgoš na sjeveru Bačke imao je elemente oružanog sukoba u kojemu je teže ozlijeđen jedan dvadesetogodišnji migrant. U akciji koja je uslijedila privedeno je oko 600 migranata, a pronađeno je i automatsko oružje.

Horgoš je pogranično mjesto s brojnim okolnim salašima u kojima, kako prenose mediji na mađarskom u Vojvodini, utočište pronalaze migranti dok čekaju na ilegalni prelazak srpsko-mađarske granice.

Do oružanog obračuna migranata došlo je i početkom jula u naselju Makova sedmica, kod Subotice, također uz granicu s mađarskom.

Tada je jedna osoba poginula a više njih je ranjeno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular