Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeCRNA HRONIKAPolicija u Nevesinju otkrila plantažu marihuane, vlasnika ulovili iz zasjede

Policija u Nevesinju otkrila plantažu marihuane, vlasnika ulovili iz zasjede

- Reklama -


Policijski službenici Policijske uprave Trebinje u Nevesinju su 29. avgusta pronašli zasad indijske konoplje. Stekli su osnov sumnje da ga je zasadilo i uzgajalo lice inicijala N.K. iz Nevesinja, saopšteno je iz Policijske uprave.

Provodeći planske aktivnosti iz zavedenih akcija „Plantaža 2022“ i „Kalibar 2022“ policijski službenici su došli do operativnih saznanja da na području mjesta Ćesim ima zasad indijske konoplje. Nakon realizovane operativno-taktične mjere i radnje, zasjede, policijski službenici su stekli osnov sumnje da je lice inicijala N.K. zasadilo i uzgajalo pronađeni zasad. Prilikom lišavanja slobode lice N.K. je odbacilo lovački karabin za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Izvor : PU Trebinje

Radnjom uviđaja izuzeto je 45 stabljika indijske konoplje, visine do 1,45 m, lovački karabin i više predmeta koji su korišteni za održavanje zasada.

- Reklama -

U cilju kvalitetnog dokumentovanja krivičnog djela policijski službenici PU Trebinje su izvršili pretres kuće, okućnice i pomoćnih prostorija koje koristi lice inicijala N.K. na dvije lokacije u Nevesinju, kao i pretres putničkog automobila koje lice koristi. U ovim pretresima oduzeta je određena količina oružja i municije, digitalna vaga, 329 sjemenki koje imaju morfološke osobine sjemenki marihuane i 129 grama zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Izvor : PU Trebinje

Protiv lica inicijala N.K. nakon kompletiranja predmeta biće podnešen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, navodi se u sapoštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular