Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeGLOBUSPoljska postavlja ogradu od bodljikave žice na granicu sa Rusijom

Poljska postavlja ogradu od bodljikave žice na granicu sa Rusijom

- Reklama -


Poljska će na granici sa Rusijom postaviti privremeno ogradu od bodljikave žice visoku dva i po metra a to je, kako je kazao ministar odbrane Marijuš Blaščak, reakcija na otvaranje Kalinjingradske oblasti za letove sa Bliskog istoka i Sjeverne Afrike.

„U vezi s tim već danas počinju radovi da se podigne privremena ograda od tri reda žilet žice koju koriste vojske na cijelom svijetu. To će biti ista takva ograda kakva je na granici sa Bjelorusijom, 2,5 metra visoka, tri metra široka. Sa poljske strane biće postavljena ograda koja štiti od povreda životinje“, rekao je Blaščak na konferenciji za novinare u Varšavi.

Blaščak je podsjetio da je takva ograda na granici sa Bjelorusijom zaustavila Istočnu trasu kojom su migranti pokušavali da preko Poljske dođu do zapadnih zemalja Evropske unije.

- Reklama -

„Nema sumnje da je ta privremena ograda zaštitila našu granicu ali takođe i onemogućila ili usporava hibridni napad iz Bjelorusije“, rekao je Blaščak.

Poljska vlada odluku da postavi ogradu i na granici sa Rusijom donijela je zbog vijesti da se od 1. novembra aerodrom u Kalinjingradu otvara za letove iz Moskvi prijateljskih zemalja, što su neki vojni analitičari ocijenili kao pokušaj da se sa Bliskog istoka dovedu migranti i izazove izbjeglička kriza na rusko-poljskoj granici.

„Moramo da učinimo sve da taj hibridni rat preko zloupotrebe nelegalnih migranata ne uspije“, kazao je u utorak generalni sekretar vladajuće stranke Pravo i Pravda Kšištof Sobolevski.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular