Tuesday, March 21, 2023
spot_img
HomeKOŠARKA„Polomio sam telefon kada mi je Miško rekao gdje prelazim“

„Polomio sam telefon kada mi je Miško rekao gdje prelazim“

- Reklama -


Bek Real Madrida Džanan Musa istakao je da se nije lako nosio sa padom u karijeri koji je doživio.

Nakon što je iz Cedevite otišao u NBA i tamo se nije snašao, Musa nije imao sjajnu epizodu ni u Efesu, a onda je uslijedila selidba – u Lugo Breogan.

„Španska liga je primamljiva kad te zovu Real, Barcelona, Baskonija… Ja sam sa Efesom završio u julu, vijest me je šokirala i cijeli odmor mi je bio pod tenzijom. Hoće li biti klub, odgovarajući, hoće li opet poraz u mojoj karijeri. Miško (Ražnatović, agent) me zove i kaže imam sjajnu opciju“, ispričao je 23-godišnji Musa u Inkubator podkastu i dodao:

- Reklama -

„Ja sad očekujem neku Euroligu, a on mi govori – ideš u Lugo. Rekao mi je to dobra stvar za mene. Gledam telefon i ne vjerujem šta se dešava. Pratim sport i pratim sve lige i nisam znao gdje je Lugo. Govori mi da je to prava opcija i kad sam to čuo razbio sam telefon o zid“.

Musa je potom uzeo drugi telefon i…

„Pogledao sam malo i vidio sam da ne postoji klub Lugo na tabeli. Gledam i mislim se – ovaj me šalje u drugu ligu. Onda mi je objasnio da su ušli u ACB ligu. Javio mi se istog dana Jasmin Repeša u Fortitudu, to mi je bilo primamljivije, ali poslije toga me je zvao čovek iz Breogana i objasnio koliko je to jaka liga. Rekao mi je da će me dobra sezona izbaciti u najbolje klubove i to se i desilo“.

Poslije izvrsne sezone u Breoganu, u kojoj je prosječno bilježio 20,1 poen, 5,1 skok i 3,1 asistenciju, Musa je potpisao za Real Madrid.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular