Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLEPopili ste previše tokom slavlja? Evo kako se jednostavno riješiti mamurluka

Popili ste previše tokom slavlja? Evo kako se jednostavno riješiti mamurluka

- Reklama -


Nova godina vrijeme je slavlja i zabave, a uz nju se uvijek veže i alkohol, a uz alkohol se naravno dosta često veže mamurluk. Evo nekoliko trikova kako ga možete smanjiti i zaustaviti.

Kod zaustavljanja mamurluka najvažniji su vitamini. Prije nego što uopće krenete piti, pojedite hranu obilatu sa B i C vitaminima kako bi zaštitili svoju jetru, prenosi Večernji list.

Tijekom vašeg izlaska pijte puno vode. Alkohol se veže za vodu u vašem tijelu i tako prolazi kroz vaš sustav. Ako ne pijete dovoljno vode, alkohol će vas brže “udariti.” Također kako vas idući dan ne bi boljela glava, voda je pravo riješenje.

- Reklama -

Zatim, ujutro kada se probudite mamurni, nemojte ostati u krevetu, nego se ustanite, rastegnite i otvorite prozore. Vrlo je važno da imate svježeg zraka jer sve što vi izdišete tijekom noći će vam prouzrkovati glavobolju.

Kada udahnete svježeg zraka i dobro se rastegnete, važno je povratiti energiju, a to možete napraviti zasitnim doručkom. Najbolji doručak koji možete jesti su jaja jer su ona amino kiselinom koja pomaže za probavu alkohola i smanjuje njegove posljedice.

I na samom kraju ako vam ništa ne pomaže, jednostavno popijte puno čaja ili kave i odležite svoj mamurluk do idućeg dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular