Friday, December 8, 2023
spot_img
HomeKOŠARKAPopovich: Evropska košarka je unaprijedila NBA ligu

Popovich: Evropska košarka je unaprijedila NBA ligu

- Reklama -


Trener San Antonija Gregg Popovich nije želio da propusti Eurobasket. On je gost Milana i trenera Armanija Etorea Mesine sa kojim je sarađivao u Spursima, a tom prilikom je za italijanski Sky govorio o tome koliko su američka i evropska košarka bliske.

Gregg Popovich je gledao duel Italije i Grčke, gdje su igrala dvojica igrača iz NBA lige, Simone Fontekio i Giannis Antetokounmpo. Flavio Trankilo iz Sky Sporta je tražio intervju od harizmatičnog Popa i dobio je prilično zanimljive odgovore.

“Prije deset godina američka košarka se zasnivala na trojkama i zakucavanjima. Sa dolaskom košarke na evropske televizije, mislim da su svi bili uzbuđeni zbog toga. Evropska košarka ima mnogo više kretnji bez lopte, dva svijeta su bila dugo razdvojena ali sada se približavaju. Posebno mi treneri, menadžeri počinjemo to da shvatamo. Zahvaljujući tolikom broju stranaca u NBA, vidjeli smo da se sve više igrača okreće osnovama, različitim umijećima, posebno kada se radi o šutu. Naučili smo da treba da se vratimo osnovama“, rekao je Grefg Popovich.

- Reklama -

Takođe je Gregg pričao o receptu za pobjeđivanje.

“Mi treneri uvijek tražimo igrače koji mogu da budu dobri saigrači. One koji mogu da idu izvan svoje individualnosti. Grupa je važnija od pojedinca. Ako si dobar saigrač onda imaš veću mogućnost da napraviš taj osjećaj tima koji može da stvori strast i međusobno poštovanje u svlačionici. To ti daje veću šansu da pobijediš“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular