Monday, December 5, 2022
HomeKOLUMNEPopularna jezera u Zagrebu gotovo su potpuno presušila (FOTO)

Popularna jezera u Zagrebu gotovo su potpuno presušila (FOTO)

- Reklama -


Zbog dugotrajne suše vodostaji širom Hrvatske sve su niži, a posljedice toga su osim na rijekama, vidljive i na jezerima.

Vodostaj Save u Zagrebu danima je već toliko nizak da se od jedne do druge obale može hodati u vodi, a mnogi građani iskoritili su tu uistinu rijetku prigodu kako bi prohodali Savu te fotografirali taj neobičan prizor, piše Dnevnik.hr.

Ove ljetne suše nisu zaobišle ni popularno zagrebačko jezero Bundek. Zbog visokih temperatura i suše, razina jezera je rekordno niska. Kupalište je gotovo presušilo.

Izvor : Neva Zganec/PIXSELL
- Reklama -

 

I na Malom jezeru ostalo je tek nekoliko centimetara vode, a na pojedinim je dijelovima vidljivo i dno, javlja danas reporterka N1.

Lipanj i srpanj ove godine okarakterizirani su kao sušni i vrlo sušni, a prate ih povijesno niski vodostaji rijeka. Primjerice, vodostaj rijeke Save samo je 40 centimetara viši u odnosu na najniži zabilježeni otkako je mjerenja.

Suša pogađa i potoke, pa je, primjerice, potok Vrapčak u Zagrebu potpuno presušio.

Posljedice suše moguće je vidjeti i diljem Europe, u Italiji i Njemačkoj, gdje se bilježe povijesno niski vodostaji rijeka Po i Rajne, a treba spomenuti i da nas u ovom tjednu čeka novi toplinski val, koji svemu ovome ne ide u prilog.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: