Monday, December 5, 2022
HomeKOLUMNEPorodica ubice sa Zrća ponudila 100.000 eura da ga puste na slobodu

Porodica ubice sa Zrća ponudila 100.000 eura da ga puste na slobodu

- Reklama -


Uz snažno osiguranje pripadnika interventne policije s dugim cijevima, u petak oko 12 sati u zgradu suda u Zadru doveden je Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, osumnjičen za brutalnu likvidaciju državljanina Srbije Gorana Vlaovića (38) na Zrću.

Obitelj ubojice ponudila 100.000 eura da ga se pusti na slobodu, sud odbio

Tanasković se na sudu nije očitovao o krivnji jer se branio šutnjom, a njegova obitelj iz Kragujevca ponudila je 100 tisuća eura kao jamstvo za njegovu slobodu, što je tužiteljstvo odbilo, piše Zadarski.hr.

- Reklama -

Županijski državni odvjetnik Emilio Kalabrić rekao je kako mu je sudac istrage odredio istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od bijega. Naveo je kako Crna Gora nije službeno zatražila njegovo izručenje, kao i da nema informacija o tome da je za njim raspisana tjeralica.

Policija s dugim cijevima opkolila Zadar, osumnjičeni stigao na sud (VIDEO)

“Doneseno je rješenje o provođenju istrage zbog kaznenog djela ubojstva, za što je zapriječena kazna od pet do 20 godina zatvora. Tijekom istrage bit će provedeno više radnji, od ispitivanja svjedoka do vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti kaznenog djela.

Zasad ne možemo govoriti šire informacije o tome što se događa i kakve poveznice postoje. One će biti predmet razmatranja i istraživanja, zasad o tome ne možemo govoriti. U istrazi će se ispitati od 11 do 12 svjedoka te će se provesti psihijatrijsko vještačenje. On se tijekom ispitivanja branio šutnjom i nije se očitovao o krivnji”, rekao je Kalabrić.

Sudac mu odredio jednomjesečni zatvor, ubojica se branio šutnjom. Odvjetnik: Ima psihičke tegobe

I pred državnim odvjetnikom i pred sudom se osumnjičeni branio šutnjom, rekao je njegov odvjetnik Vinko Gulišija. Sudac je Tanaskoviću odredio jednomjesečni istražni zatvor.

“Istražni zatvor je određen zbog opasnosti od bijega”, rekao je odvjetnik. “Nije više kvalifikacija teškog ubojstva, nego običnog”, dodao je odvjetnik.

“Branio se šutnjom, i to je obrana”, dodao je i rekao kako osumnjičeni ostaje u istom zatvoru. “Ja ne znam da ga traži Crna Gora, nisam ni s njim razgovarao. Psihički je loše, ima tegoba psihičke prirode, zato i nije iznio obranu”, dodao je. Rekao je da ga je angažirala obitelj tijekom jučerašnjeg dana.

Iz DORH-a su potvrdili da je osumnjičeni imao važeće isprave, piše index.hr

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: