Friday, December 8, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEPoruka komandant KFOR-a Srbima: Nećemo dozvoliti barikade na putevima

Poruka komandant KFOR-a Srbima: Nećemo dozvoliti barikade na putevima

- Reklama -


Komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, izjavio je da se situacija na sjeveru Kosova smirila i upozorio da međunarodne snage više neće dozvoliti postavljanje barikada na putevima.

Kajari je u intevrjuu za RTK, koji će biti emitovan večeras, podsjetio da je u skladu sa rezolucijom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244 KFOR obavezan da očuva životnu sredinu i red na Kosovu i da obezbjedi slobodu kretanja za sve građane.

„Ako se naprave barikade, to onemogućava slobodno kretanje, a ako se ne postigne dogovor, onda ćemo doći do trenutka kada će KFOR morati da djeluje kako bi omogućio slobodu kretanja“, rekao je Kajari, prenosi Kossev.

- Reklama -

On je potvrdio da je KFOR povećao prusustvo na sjeveru, gdje je uspostavio osmatračnice i tehničke kontrolne, a pojačao je i patrolnu aktivnost u cijelom regionu.

„Te mjere se preduzimaju kako bismo bili spremni za svaki incident i radi veće bezbjednosti. Ako bude tenzija, postupit ćemo u skladu sa svojim mandatom“, kazao je Kajari.

Kako prenosi RTK, Kajari je u intervjuu istakao da vjeruje da će pregovori koji su u toku rezultirati dogovorom, a govorio je i o srpskim kriminalnim grupama na sjeveru, o djelovanju Milana Radoičića, o prijetećim grafitima Srba, kao i o zahtjevu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se KFOR rasporedi na mostu preko Ibra i o eventualnom riziku od rata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular