Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeMUZIKAPoslušajte prvi DJ set u zraku i uživajte u nevjerovatnim snimcima Sarajeva

Poslušajte prvi DJ set u zraku i uživajte u nevjerovatnim snimcima Sarajeva

- Reklama -


Da li ste ikada imali priliku slušati DJ set snimljen tokom vožnje u žirokopteru? Da, žirokopteru! U ovaj avanturistički, muzički let iznad Sarajeva odveli su nas Benjamin Delalić aka YNGOD, Feđa Štukan i FUNFLY žirokopter, a sve to je zabilježio Vedad Krkbešević, fotograf i videograf. To je prvi DJ set na Balkanu u zraku, a vjerovatno i prvi na svijetu u žirokopteru!

Ovo je prvi set u nizu projekta Odyssey, koji predstavlja putovanje kroz BiH i obilazak nekih od najljepših i naj interesantnijih lokacija. Cilj ovog projekta je pružanje audio-video ugođaja za gledatelje kroz savršenu harmoniju same muzike i lokacije.

Ideju za projekt Odyssey dobio sam za vrijeme lockdowna. Želio sam nadoknaditi nedostatak live nastupa, te sam odlučio povesti publiku na audio vizuelno putovanje kroz najljepše lokacije. Odyssey simbolizira putovanje umjetnika koje je puno lijepih momenata ali i teških prepreka, ono kojim moramo poći da bism odošli do cilja, a to je predstavljanje našeg grada publici. Ideja za zračni set nastala je inspirisana željom da ponovo nastupam za svoj grad, a kako to nisam mogao učiniti na zemlji, odlučio sam simbolično svirati u zraku, kaže Benjamin.

U ovom epskom putovanju Benjaminu se pridružio i videograf i fotograf, Vedad Krkbešević, kojeg Benjamin poznaje godinama.

Kretali smo se u istom društvu i uvijek jedan drugome pružali podršku u radu. On je bio mojprvi i jediniizbor za saradnika. Znaosam da ćemo super funkcionisati zajedno jer imamo slične vizije i ideje. Drago mi je da, osim saradnje, gradimo i iskreno prijateljstvo, ističe Benjamin.

Žirokopter je hibridaviona i helikoptera. Posjeduje sve najbolje karakteristike i jedne i druge letjelice ali nema niti jednu njihovu lošu karakteristiku. U modernim zemljama, žirokopteri se, zbog svojih jedinstvenih letnih karakteristika, koriste u policiji i vojsci, naročito za poslove osmatranja iz zraka, ali je sve popularnija letjelica i za civilno, rekreativno letenje. I ovdje ne prestaje nabrajanje njegovih prednosti, odnosno namjena. Ekipa FUNFLY trenutno nudi panoramsko razgledanja Sarajeva, a u dogovoru s onima koji žele nešto drugo svakako postoji mogućnost dogovora. Član FUNFLY ekipe je glumac Feđa Štukan.

Velika je čast sarađivati sa Feđom Štukanom koji nam je pružio ogromnu podršku i pomoć. Lijepo je vidjeti da veliki umjetnici poput njega podržavaju ovakve projekte. Dugujem mu veliku zahvalnost za predivno iskustvo leta FUNFLY žirokopterom, odličnu organizaciju i trud da razbije moj strah od letenja. Na sam dan snimanjasam bio jako uzbuđen i pun nade da će sve proći kako treba. Iskustvo leta i DJinga u žirokopteru je bilo nezaboravno. Ljepotu Sarajeva i okolne prirodne sam doživio na potpuno novi način i dobio inspiraciju za nove projekte, kaže Benjamin.

- Reklama -

Projekt je podržao i sarajevski muzički producent Adis Kutkut aka Billain koji je kreirao muziku za najavni teaser samog projekta.Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular