Thursday, December 8, 2022
HomeKOLUMNEPotresne fotografije s mjesta nesreće u Bugarskoj, moguća dva uzroka (FOTO)

Potresne fotografije s mjesta nesreće u Bugarskoj, moguća dva uzroka (FOTO)

- Reklama -


Djeca, koja su povrijeđena prilikom prevrtanja autobusa u Bugarskoj, stigla su sinoć u Univerzitetsku dječiju kliniku Tiršova u Beogradu gdje će biti nastavljeno njihovo liječenje. Riječ je o mališanima koji nisu zadobili kritične povrede u nezgodi.

Pet vozila Hitne pomoći dovezlo je iz Stare Zagore do graničnog prelaza Kalotina povrijeđenu djecu iz prevrnutog autobusa iz Srbije. Dva dječaka, od 10 i 11 godina, prebačeni su u bolnicu u Sofiji na dalje liječenje, a jednom roditelju je amputirana noga. Nova.rs je bila na mjestu nesreće. Fotografije su potresne.

Osmoro djece i četvoro odraslih, uglavnom članova foklornog ansambla “Ju-lira” iz Batajnice, povrijeđeno je kada je autobus iz Srbije upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

- Reklama -

Nesreću će istražiti tužilački tim u Bugarskoj, koji je formiran upravo zbog pomenutog slučaja, a kako saznaje Nova.rs, zasad se spekuliše o dva uzroka nesreće. Ono što je izvjesno jeste da je riječ o ljudskom faktoru, odnosno da nesreću nije izazvao tehnički kvar na autobusu srpskih registracija.

Tužilaštvo je saopštilo da je u toku istraga, a ukoliko se utvrdi da je za nesreću kriv vozač autobusa D. K., prijeti mu do šest godina zatvora.

Nakon nesreće u Bugarskoj vozač autobusa u pritvoru

Bugarski mediji izvještavaju o dva pravca istrage. Prema jednom, pažnju vozača je odvratio roditelj koji je želio da sjedne na prednje sjedište ispred kod vozača. U pokušaju da spusti prednje sjedište, vozač je posegnuo i skrenuo pogled sa puta i tako nenamjerno skrenuo udesno. Usljedilo je slijetanje s kolovoza, a potom i prevrtanje autobusa.

Prema drugoj, navodno je jednom djetetu pozlilo tokom vožnje. U tom trenutku je majka sa djetetom krenula naprijed da sjedne na pomoćno sjedište kako bi svom djetetu olakšala tegobe tokom puta. Vozač je navodno pokušao da namjesti pomoćno sjedište i u tom trenutku ga je majka sa djetetom navodno gurnula i njemu je skliznula ruka sa volana.

Podsjetimo, velika nesreća dogodila se u nedjelju, oko 20 sati, na auto-putu Trakija. Naime, 14 osoba, od kojih je 12 djece, hospitalizovana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: