Saturday, June 3, 2023
spot_img
HomeGLOBUSPoznate ruske TV ličnosti: Zbog Dugine moramo napasti Kijev

Poznate ruske TV ličnosti: Zbog Dugine moramo napasti Kijev

- Reklama -


Ruski državni mediji pozivaju na napade na “centre odlučivanja” u Ukrajini nakon smrti Darje Dugine. Dugina je bila ruska politička komentatorica i kći utjecajnog Putinovog saveznika Aleksandra Dugina.

Ruska Federalna sigurnosna služba (FSB) okrivila je ukrajinsku sigurnosnu službu za eksploziju bombe koja je u subotu u Moskvi ubila Duginu.

Margarita Simonjan, glavna urednica državne televizije RT, na svom Telegramu je poručila da bi mete u Ukrajini trebali biti: “Centri odlučivanja! Centri odlučivanja!! Centri odlučivanja!!!”

Rusija: Ukrajinka došla u Moskvu, ubila Duginu i pobjegla u Estoniju

- Reklama -

Kao odgovor na njenu objavu na Telegramu Volodimir Rogov, proruski dužnosnik u okupiranom dijelu Ukrajine, objavio je adrese sigurnosne službe Ukrajine (SBU), predsjedničke administracije i glavne obavještajne uprave, javlja Index.

Tigran Keosajan, ruski TV voditelj i glumac, na Telegram kanalu je napisao da je “umoran od svih priča”.

“Ne razumijem zašto ne uhititi sva stvorenja koja se rugaju Dašinoj smrti. Ne razumijem zašto se naši ‘spavači’ u Kijevu još nisu probudili. Ne razumijem zašto je u gradovima moje zemlje moguće otvoreno prikupljati novac za Oružane snage Ukrajine. Ne razumijem zašto još uvijek postoje zgrade u Bankovoj ulici u Kijevu”, napisao je.

Ukrajina je zanijekala bilo kakvu umiješanost u smrt Dugine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake






Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular