Sunday, March 26, 2023
spot_img
HomeVIJESTI“Prazniku rada” Pjera Žalice nagrada publike na festivalu u Ljubljani

“Prazniku rada” Pjera Žalice nagrada publike na festivalu u Ljubljani

- Reklama -


Publika 33. Međunarodnog filmskog festivala u Ljubljani od 21 filma u konkurenciji, najboljim je proglasila film “Praznik rada” Pjera Žalice. “Praznik rada” je, s prosječnom ocjenom 4,76, osvojio Zmaj – nagradu publike Međunarodnog filmskog festivala u Ljubljani (LIFFE). Festival je održan od 9. do 20. novembra.

“Praznik rada” Pjera Žalice je na repertoaru kina u BiH. Svjetsku premijeru je imao na zatvaranju ovogodišnjeg, 28. Sarajevo Film Festivala, a na 38. Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi osvojio je Grand Prix.

U filmu glume Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović, Adnan Goro.

- Reklama -

Ulaznice za sve projekcije filma “Praznik rada” u bh. kinima su u prodaji na blagajnama kina ili online, a termini projekcija su na web stranicama kina.

“Praznik rada” je koprodukcijski projekat pet zemalja regije koji su podržali Fondacija za kinematografiju Sarajevo, EURIMAGES fond Vijeća Evrope, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, nacionalni filmski fondovi Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore, Kreativna Evropa – Media program EU, BH Telecom, BHRT, ARTE Kino Int., kao i brojni partneri, Kanton Sarajevo i lokalne zajednice.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular