Saturday, February 4, 2023
spot_img
HomeCRNA HRONIKAPredložena mjera pritvora za uhapšene u akciji Raptor

Predložena mjera pritvora za uhapšene u akciji Raptor

- Reklama -


Nakon ispitivanja osumnjičenih, u prisustvu njihovih odvjetnika, postupajuća tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osumnjičene osobe, te također prijedlog za određivanje mjera zabrane za još dvije osumnjičene osobe.Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, a predložene stroge mjere zabrane obuhvataju zabranu napuštanja boravišta, zabranu putovanja, kao i zabranu sastajanja sa određenim osobama.

Nakon što je upućen prijedlog za mjere pritvora i mjere zabrane, kasno sinoć održano je sudsko ročište na kojem je postupajuća tužiteljica detaljno obrazložila razloge za mjere pritvora i mjere zabrane, koje trebaju osigurati neometan nastavak istrage koju vode Tužiteljstvo BiH, MUP KS i partnerske policijske agencije.

- Reklama -

Akcija “Raptor” usmjerena je ne otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama, krijumčarenje osoba i druga povezana kaznena djela, a radi se o predmetu u kojem se realizira međunarodna suradnja i koriste informacije dobijene dešifrovanjem Sky i Anom aplikacija.

Istraga u predmetu se nastavlja.

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular