Tuesday, March 21, 2023
spot_img
HomeFUDBALPredsjednik FS Španije optužen da je novcem saveza plaćao orgije

Predsjednik FS Španije optužen da je novcem saveza plaćao orgije

- Reklama -


Skandali predsjednika Fudbalskog saveza Španije samo se nižu.

Prvo je špansko Tužilaštvo pokrenulo istragu koja treba da utvrdi da li su tačni navodi da je Luis Rubiales, zajedno sa defanzivcem Barselone Gerardom Piqueom, dobio višemilionsku uplatu da bi Fudbalski savez Španije potpisao ugovor sa Saudijskom Arabijom da se u toj zemlji igra Superkup Španije.

Zatim je prije manje od dana potpisan historijski sporazum o povećanju plata koji je prekinuo štrajk i omogućio početak takmičenja u ženskoj ligi.

- Reklama -

A sada, nova prilično ozbiljna optužba stiže od Rubijalesovog strica i nekadašnjeg prvog čovjeka njegovog kabineta Juana Rubialesa.

On je odjeljenju Tužilaštva za suzbijanje korupcije prijavio da je Luis Rubiales novcem saveza, dakle državnim novcem, platio održavanje ne jedne nego nekoliko orgija sa svojim prijateljima u gradu Salobrena.

Kako je naveo Juan Rubailes, predsjednik saveza ima običaj da organizuje “događaje“ koji su navodno radni, a zapravo su samo paravan za orgijanje u kome je učestvovalo osam do deset mladih djevojaka i njemu direktno podređeni saradnici, među kojima je i predsjednikov prijatelj, nekadašnji fudbaler Nene te da je sve plaćao službenom karticom saveza.

“The World“ je prvi otkrio ovu priču te navodi da je Juan Rubiales prijavu podnio još 30. maja i da u njoj pominje i druge nepravilnosti koje je uspeo da primjeti prije nego što je dobio otkaz jer se, prema sopstvenim tvrdnjama, usprotivio želji predsjednika saveza da napravi “administrativnu neregularnost“ kako bi jedan član njegove porodice imao finansijsku korist.

Juan Rubiales dodao je svojim optužbama i to da je Luis Rubiales bez trunke griže savjesti napao Davida Aganza, predsjednika Udruženja profesionalnih fudbalera Španije, te da je novcem saveza plaćao ljude da prate sa kime se on sreće, sa kim razgovara, ko ga podržava… Plaćanja su izvršena preko advokatske firme Ramon Karavaza koja za savez obavlja poslove nadzora.

Ovo inače nije prva prijava koju je Juan podnio protiv Luisa – prije nego što je otpušten prijavio je prvog čovjeka saveza za mobing i psihičko zlostavljanje. Također, prijavio je i da Luis Rubiales pokušava da ga zastraši preko drugih zaposlenih u savezu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular