Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIPredsjednik OKBiH Milanko Mučibabić osvojio zlato na SP za veterane u Poljskoj

Predsjednik OKBiH Milanko Mučibabić osvojio zlato na SP za veterane u Poljskoj

- Reklama -


Na Svjetskom prvenstvu za veterane u judou koje se održava od 8. do 11. septembra u poljskom Krakowu predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić osvojio je zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu, što potvrđuje kontinuitet vrhunskih rezultata u ovoj kategoriji predsjednika OK BiH.

Mučibabić je nosilac majstorskog zvanja 9. dan u judou, što je najviše zvanje ovog olimpijskog sporta u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Aktivno se bavi džudoom punih 57 godina kao sportista i sportski radnik. Na putu do 9. dan majstorskog zvanja ostvario je izuzetne uspjehe kao takmičar, trener i sportski radnik.

Tokom zlatnog perioda sporta u bivšoj Jugoslaviji, osvojio je evropske i svjetske medalje kao takmičar i trener reprezentacije (1981, 1982, 1986. godine), a najtrofejniji je veteran judo sporta Bosne i Hercegovine kao višestruki evropski i svjetski veteranski šampion (2010, 2013, 2016, 2017, 2019 i 2022 godine).

- Reklama -

Predsjednik Mučibabić kao dugogodišnji istaknuti sportista i sportski radnik svojim aktivnostima je primjer mladima da sport nema granica, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular