Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeGLOBUSPreminula pionirka televizijskog novinarstva Barbara Walters

Preminula pionirka televizijskog novinarstva Barbara Walters

- Reklama -


Barbara Walters, prva američka ženska voditeljica večernjih televizijskih vijesti i jedno od naprepoznatljivijih lica na američkoj televiziji, umrla je u svom domu u New Yorku u dobi od 93 godine.

Vijest je objavila televizija ABC, na kojoj je Walters provela najveći dio svoje karijere koja se protezala kroz pet desetljeća. Svoj je televizijski put započela na NBC-ju u emisiji “The Today Show” tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća, a radila je kao scenaristica i producentica.

U povijest je ušla kao prva žena koja je bila dio voditeljskog para u večernjim vijestima, što je do tada bila pozicija isključivo za muškarce.

- Reklama -

Walters je 1997. pokrenula popularnu žensku razgovornu emisiju “The View” (Pogled), a tijekom karijere postala je poznata po razgovorima s najutjecajnijim i najmoćnijim ljudima širom svijeta. Na listi ljudi s kojima je vodila vrlo zanimljive razgovore našli su se nekadašnji kubanski predsjednik Fidel Castro, britanska premijerka Margaret Thatcher, libijski vođa Moammar Gadhafi, irački vladar Saddam Hussein te svaki od američkih predsjednika sa svojim suprugama počevši od Richarda i Pat Nixon.

Za svoj je rad dobila 12 nagrada Emmy, a 11 od njih je osvojila radeći za ABC, priopćili su s te televizije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular