Thursday, June 1, 2023
spot_img
HomeBIZNISPreminuo Mirko Grbešić, jedan od najbogatijih Hrvata

Preminuo Mirko Grbešić, jedan od najbogatijih Hrvata

- Reklama -


U 62. godini preminuo je Mirko Grbešić, uspješni poduzetnik u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, inače vlasnik osječke Saponije i Kandita te bjelovarskog Koestlina, piše Večernji.

Grbešić je osnovao tvrtku Mepas d.o.o., a u Mostaru je otvorio najveći trgovački centar u BiH – Mepas Mall. Rođen je 11. kolovoza 1960. u Širokom Brijegu. 1998. je za 20 milijuna njemačkih maraka kupio osječku Saponiju. Nakon toga je postao vlasnikom bjelovarskog Koestlina. Za osječki Kandit dao je šest milijuna eura te još prilično uložio kako bi se brend vratio na police i među potrošače.

Uz to, preuzeo je obvezu da će do 2014. premjestiti tvornicu s postojeće lokacije i napraviti novu u osječkom predgrađu Nemetinu. Ta investicija je vrijedna 20 milijuna eura. 2000. godine Mepas otkupljuje i tvrtku metalne proizvodnje i ugradnje Metalac iz Širokog Brijega.

- Reklama -

Grbešić je također postao vlasnikom Maraske i Brodomerkura. 2012. je u Mostaru otvorio najveći trgovački centar u Bosni i Hercegovini, koji se prostire na skoro 100 tisuća četvornih metara, a nosi naziv Mepas Mall. Centar je građen tako da vizualno, koncepcijom i sadržajno prati sve aktualne trendove kada su u pitanju centri ovog tipa u Europi, rekao je Grbešić.

Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 133 milijuna kuna te ga smještaju na 15. mjesto na listi najbogatijih Hrvata, prenosi Večernji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular