U luksuznom stanu bivše sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović policija je, tokom pretresa 15. oktobra prošle godine, pronašla dva pištolja, od kojih je jedan automatski, ali i elektronski uređaj koji služi za ometanje bežičnih radio signala, piše Blic.

U optužnom prijedlogu protiv Hrkalović, koja se tereti za trgovinu utjecajem, navodi se da je policija 15. oktobra prošle godine po nalogu upala u njen stan u Beogradu, u ulici Vojvode Stepe, gdje su pronađeni i oduzeti pištolj marke “CZ-P10” i automatski pištolj “CZ Škorpion”. U njenoj spavaćoj sobi je pronađena pancirka S veličine, te 15 metaka.

Hrkalović je posjedovala dozvolu za pronađeno oružje, ali je u stanju pored pištolja pronađen i uređaj sa dva ventilatora, šest antena i pratećim punjačem, odnosno uređaj koji služi za ometanje bežičnih signala.

Dijana Hrkalović se ponašala “neuobičajeno” za osobu na tako visokoj poziciji kao što je sekretarka MUP-a Srbije, to je svima bilo jasno kada je u julu 2019. službeno promijenila ime. Naime, ona je 19.7.2019. ime promijenila i Nika Rina.

Inače, promjena imena je jedna od osnovnih tema u optužnici protiv nje, te jedan od razloga zbog čega je tužiteljstvo tražilo pritvor jer je postojala mogućnost bijega iz zemlje.

Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime