Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeGLOBUSPriča o libijskom dječaku je ravna čudu: Ostao bez cijele porodice, ali...

Priča o libijskom dječaku je ravna čudu: Ostao bez cijele porodice, ali je preživio nalet ‘vodenog zida’ (VIDEO)

- Reklama -


Jedanaestogodišnji Jusuf preživio je nalet “vodenog zida” – silovitog poplavnog talasa koji je dio libijskog grada Derna odnio u more. Njegova porodica – otac, majka, braća i sestre, nisu imali sreće.

Najmanje 11.300 ljudi je stradalo, a više od 10.000 se vodi kao nestalo, prema podacima libijskog Crvenog polumjeseca, nakon što su dvije brane pukle tokom snažne oluje prošle nedjelje.

Priča o Jusufu se može podvesti pod čudo.

Poplavna voda odnijela je cijelu njegovu porodicu u more.

- Reklama -

Nevjerovatno je i kako ovaj dječak nije zadobio teže povrede – prošao je sa nekoliko ogrebotina na lijevoj nozi i s povredom desnog stopala, navodi Sky news.

Sjeća se samo da je naišla voda, ponijela ih, podigla ih i bacila na zemlju. Sljedeće što pamti je da je ležao na zemlji, kada su ga i pronašli policajci koji su ga odveli u školu, gdje su bili smješteni evakuisani stanovnici.

Njegov ujak Mustafa Faraš navodi da je dječak u stanju šoka. Izgubili su 11 članova porodice. On, kao građevinski inženjer, bijesan je na vlast jer brane nisu održavane, kako procjenjuje, nije se vodila briga posljednjih 50 godina. “Ovdje svi znamo da je ovo prouzrokovano zanemarivanjem i korupcijom”, navodi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular