Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEPrijatelji i kolege se oprostili od Mislava Bage: “Počivaj u miru, dragi...

Prijatelji i kolege se oprostili od Mislava Bage: “Počivaj u miru, dragi naš”

- Reklama -


U Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na Trgu Republike Hrvatske u ponedjeljak je održana komemoracija za preminulog višestruko nagrađivanog novinara, reportera i urednika Nove TV Mislava Bagu.

Predsjednik uprave Nove TV Dražen Mavrić prvi je govorio na komemoraciji.

“Danas se ovdje opraštamo i odajemo počast bardu hrvatskog novinarstva. Mislav Bago je bio utjelovljenje ključnih novinarskih vrijednosti, institucija hrvatskog novinarstva, bio je brend Nove TV. Falit će nam Mislav, njegovi reporterski izveštaji, analiza, njegov nevjerovatan talent baratanja brojkama, a ponajviše njegovi intervjui, u kojima je strpljivo i beskompromisno tražio odgovore na pitanja“, rekao je Mavrić.

- Reklama -

Direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum također je govorila na komemoraciji. Da sam ga pitala šta ću reći danas, rekao bi ‘pričaj kroz sličice, kroz ono što ljudi ne znaju, tako će biti zanimljivo’. O njegovom značaju za profesiju novinarstva u Hrvatskoj puno smo govorili ovih dana. Mislav je bio kralj istraživanja, izlaznih anketa, uveo je novi stil u intervjuisanje političara. Kao takav, iza sebe nije ostavio prazninu u medijskom prostoru, nego bogato naslijeđe, iskustvo i sadržaj“, rekla je.

Od Bage se oprostila i novinarka Maja Sever.

“Mnogi od vas znaju i dječaka, dragog čovjeka i malenog brata, koji je bio dio naših porodica, naš prijatelj i drug. Ja ga znam iz prve polovine 90-tih, kada je tek došao na televiziju, ostao je isti, znatiželjan, zainteresovan, novinar koji sve vidi, sve kapira, brzo povezuje, ima kliker. Mi znamo da je ispod te površine bila jedna dobra, nježna, poštena duša, dirljivo pažljiv prema našim klincima, a ljubav je znao pokazati nekim nezgrapnim gestama kojima smo se poslije svi smijali“, rekla je Sever.

Novinar i urednik Nove TV Mislav Bago preminuo je u četvrtak, 18. augusta u 49. godini života. Posljednji ispraćaj preminulog Bage održat će se u utorak, 23. augusta u 14:00 sati na zagrebačkom Krematoriju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular