Novinaru televizije N1 Petru Gajiću prijećeno je i telefon mu je bio privremeno oduzet kod Hrama Svetog Save u Beogradu, gdje prati okupljanje protivnika Evroprajda u Beogradu.

Gajić je rekao da je mladić u crvenoj trenerki sa kapuljačom i maskom protiv covida najprije prišao snimatelju, tražio da ugasi kameru i rekao mu da mora da se skloni odavde, da nije dobrodošao i ne može da snima sa skupa.

“Ja sam u međuvremenu prišao i predstavio se, potom mi je taj mladić oteo mobilni telefon iz ruke, rekao kako moram da se sklonim odavdje, kako ne mogu ovdje da budem, kako policija neće moći da dođe dovoljno brzo da me zaštiti i kako će me odvesti iza zgrade narodne biblioteke da mi ‘objasni neke stvari’”, rekao je Gajić.

Potom je vratio mobilni telefon i rekao da je “samo došao da me upozori”, kaže Gajić.

Na incident su reagovale kolege sa drugih medija, a koleginica iz dnevnog lista Politika je stala između Gajića i tog mladića, koji je onda odlučio da se povuče, rekao je reporter N1.

Nakon toga je Gajić pozvao policiju i razgovarao sa šefom smjene u PU Vračar koji je u roku od 10 minuta poslao policajce u civilu.

Što se tiče samog skupa protivnika Evroprajda, Gajić javlja da ih se okupilo nekoliko stotina, da su u međuvremenu ušli u hram i neće ići u organizovanu šetnju.

Sva dešavanja na Evroprajdu pratite na Live blogu OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime