Saturday, February 4, 2023
spot_img
HomeFUDBALProblemi u FK Velež: Očigledan utjecaj politike u sve pore društva, pa...

Problemi u FK Velež: Očigledan utjecaj politike u sve pore društva, pa i u sport

- Reklama -


Nakon neuspjeha Fudbalskog kluba Velež u Konferencijskoj ligi i rezultatske krize, u tom mostarskom klubu uslijedile su i velike promjene i ostavke direktora i članova Upravnog odbora. Iako se nisu oglašavali o razlozima napuštanja Veleža, iz uprave navode kako je nakon šest godina došlo do zasićenosti, međutim veliki broj simpatizera tog kluba smatra kako je glavni uzrok politika.

Navijače i simpatizere Veleža sredinom augusta iznenadila je objava direktora Veleža Džemila Šoše u kojoj ih obavještava da nakon pet godina napušta klub i podnosi ostavku na poziciji direktora.

“Smatram da je potrebno da neko preuzme odgovornost za evidentnu rezultatsku krizu i određene probleme u samom funkcionisanju našeg kluba, a također smatram da, po prirodi stvari, najveća odgovornost leži upravo na meni kao direktoru FK Velež Mostar”, napisao je Šoše.

Njegov odlazak bio je samo jedan u nizu, jer su potom nenajavljeno i bez objašnjenja uslijedile ostavke još šest članova UO koji su proteklih šest godina finansirali i ulagali u klub.

- Reklama -

“Ja ću obaviti još jednom razgovore sa svima njima, ali mislim da su ljudi premoreni, da se Upravni odbor treba osvježiti pa ćemo vidjeti da u narednih mjesec dana nađemo adekvatne ljude koji će nastaviti tamo gdje su oni stali”, kazao je Almir Taso, predsjednik Skupštine FK Velež.

Da je svemu uzrok političko mimoilaženje u Veležu, predsjednik kluba demantuje.

“Ovdje nam se spočitava kao SDA, istina je da su kadrovi SDA u vlasti najviše finansijski pomagali Velež, a što se tiče same uprave mi imamo tri člana uprave koji se deklarišu kao članovi SDP-a i dobrodošli su jer žele da pomognu Veležu”, kazao je Senad Husnić, predsjednik FK Velež.

Jedan od razloga ostavki je , tvrdi, izgradnja novog travnjaka, koja je zbog probijenih rokova Veležu nanijela ogromnu štetu. Umjesto početkom augusta, igrači će se, prema trenutnoj situaciji na svoj teren vratiti tek početkom oktobra.

Rekonstrukcija terena na stadionu Veleža u Vrapčićima, trebala je biti okončana do 5. augusta, ali su rokovi probijeni pa Rođeni utakmice igraju na zamjenskom terenu u Gabeli. Rezultat toga su finansijski gubici ali i loši rezultati zbog toga što Velež trenira i igra utakmice van svog terena.

I ono što najviše zabrinjava, očigledan utjecaj politike u sve pore društva, pa tako i u sport.

“Politika je u svakoj pori života, pa bi bilo čudo da je nema u sportu, mislim da je to sastavni dio i uprava i kluba, ali ti rezultati koji su bili loši ili slabiji nisu katastrofalni u ovom trenutku. Velež je ostvario dvije, tri pobjede u prvenstvu, nekolike remizirao ali za sada je prvenstvo takvo kakvo jeste”, kazao je Feđa Ibrulj, sportski novinar.

Navijači i simpatizeri razočarani, no vjeruju da će Rođeni kao i svaki put „izroniti na površinu“.

Da će doći na svoje vjeruju i Veležu, a vanredna sjednica Skupštine koja će se održati 5. oktobra na kojoj će se birati novo rukovodstvo, pokazat će kako će se i u kojem pravcu stvari dalje odvijati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular