Prvi građevinski radovi na lokaciji za budući olimpijski bazen u Mostaru, trebali bi početi u četvrtak, 25. augusta, saznaje portal StarMo.

Nakon što rano ujutro građevinske mašine krenu sa čišćenjem i uređenjem prostora, lokaciju na prostoru Južnog logora će obići i premijer Federacije BiH Fadil Novalić sa saradnicima i predstavnicima Grada Mostara.

Vlada FBIH je nedavno odobrila 8 miliona maraka za izgradnju olimpijskog bazena, ali to nije ukupna cijena, s obzirom na to da projekat uključuje – osim dva zatvorena bazena – i izgradnju pratećih sadržaja, ali i odgovarajućeg hotela.

Portal StarMo ekskluzivno je objavio grafike budućeg izgleda zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru, čija se gradnja čeka već decenijama.

Priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru posebno je dobila na zamahu nakon sjajnih rezultata mlade mostarske plivačice Lane Pudar. StarMo saznaje da postoje planovi i ideje da se, osim olimpijskog bazena, u budućnosti gradi sa druge strane Neretve poseban aqua-park, a cijeli kompleks bi bio uvezan mostom preko rijeke.

Procjenjuje se da bi izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru mogla trajati oko dvije godine.

Izvor : starmo.ba

 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime