Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeKOLUMNEProfesor iz Srbije o ponosu NATO-a: Ovo je garant da ćemo se...

Profesor iz Srbije o ponosu NATO-a: Ovo je garant da ćemo se nanosati glave!

- Reklama -


Nikola Samardžić, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na zvaničnom Twitter profilu podijelio je fotografiju najvećeg vojnog broda na svijetu, američkog nosača aviona “USS Gerald R. Ford”, napisavši “ovo je plovilo jedini garant da ćemo se možda nanosati glave”.

NATO se prije nekoliko dana pohvalio “najnovijim i tehnološki najnaprednijim nosačem aviona američke mornarice”, koji je uplovio u evropske vode za svoje prvo raspoređivanje, zajedno sa kanadskim i evropskim brodovima.

Samardžić, poznat kao pobornik priključenja Srbije Alijansi, za razliku od vlasti u ovoj zemlji koja želi zadržati “neutralnu” poziciju, podijelio je fotografiju američkog nosača uz konstataciju da je “ovo plovilo jedini garant da ćemo se možda nanosati glave, od kad je Ričard Lavljeg Srca zalutao u Jadran”.

- Reklama -

Inače, ovaj profesor sa Filozofskog fakulteta u Beogradu nedavno je gostovao u emisiji Izvan okvira gdje je ocijenio kako je Dejtonski mirovni sporazum loše rješenje koje je moralo biti prolazno, a ne da traje do danas. Također, kazao je kako se Bosna i Hercegovina “raspada po raznim unutrašnjim šavovima” i da za to nisu krivi Bosanci i Hercegovci nego, prije svega, uticaj destruktivnih sila Turske, Rusije i Kine koje djeluju preko svojih “klijenata”. Samardžić je napomenuo da se slično dešavalo i ranije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular