Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLEPROMENITE IH ODMAH! Zbog ovih jutrarnjih navika KOŽA ubrzano stari, izgledaćete puno...

PROMENITE IH ODMAH! Zbog ovih jutrarnjih navika KOŽA ubrzano stari, izgledaćete puno starije

- Reklama -


žena


Foto: Profimedia

Bez obzira na prirodni proces koji nas sve čeka, postoje načini da smanjimo vidljive znake na koži.

Male promene u jutarnjoj rutini će učiniti da izgledate svežije, mlađe i odmornije. Starenje je prirodan proces koji nas sve čeka, bez obzira na to koliko o tome ćutimo. Pojava sede kose se može rešiti kod frizera, ali bore se ne mogu sprečiti.

Čak ni botoks nije svemoguć jer ne može delovati na kožu ruku i vrata. Međutim, ako se brinete o koži svog lica, možete smanjiti vidljivost bora i bez tretmana. Izbegavajte ove sedam navika kako ne biste izgledali starije nego što jeste.

Previše proizvoda na licu

OVAJ SAVET ZLATA VREDI! NAJLAKŠI i najbrži način da bez muke očistite zamašćenu rernu! (VIDEO)

OVAJ SAVET ZLATA VREDI! NAJLAKŠI i najbrži način da bez muke očistite zamašćenu rernu! (VIDEO)

ŠTA SVE UTIČE DA DETE POBEGNE OD KUĆE? Psiholog otkriva koje “signale” šalje pre odluke i kako sprečiti nemile događaje

ŠTA SVE UTIČE DA DETE POBEGNE OD KUĆE? Psiholog otkriva koje “signale” šalje pre odluke i kako sprečiti nemile događaje

Teško je odoleti reklamama kojima nas bombarduju sa svih strana, ali ne morate isprobavati sve. A posebno ne odjednom. Koža tokom godina smanjuje proizvodnju masnoće, pa sve nepravilnosti na licu postaju vidljivije.

- Reklama -

Kako biste usporili proces starenja, preporučuje se dubinsko pranje lica pre spavanja, a dovoljno je samo umivanje hladnom vodom ujutru. Za razliku od tople vode, hladna smanjuje oticanje i vraća sjaj koži.

Nenošenje zaštitnog seruma

Pored štetnog uticaja UV zraka, i drugi zagađivači iz vazduha nepovoljno deluju na našu kožu, a lice je najizloženije. Stručnjaci zato preporučuju nanošenje seruma sa antioksidansima pre kreme , a kao najkorisnije navode serume sa vitaminom C i E, ferulinskom kiselinom, zelenim čajem ili likopenom.

Nedovoljno vode

Ujutru nikako ne zaboravite na vodu, posebno ako redovno pijete kafu. Nedovoljna hidratacija će kožu učiniti suvom, a samim tim će se i znaci starenja istaći.

Izostavljanje vežbanja

Fizička aktivnost podstiče mikrocirkulaciju lica i hidrira kožu, tako da biste izbegli bledunjav izgled kože. Na kraju krajeva, vežbanje usporava i starenje ćelija kože.

Preterivanje sa puderom

Debeli sloj pudera će vas učiniti starijim jer će se uvući u pore i fine linije i istaći ih. Nanesite manje pudera i to vlažnom sunđerom kako biste izbegli suvoću i ravnomernije naneli proizvod.

Zanemarivanje područja oko očiju

Upotreba kreme za područje oko očiju ujutru i uveče je obavezna, jer je koža oko očiju najtanja i najosetljivija. Tu se prve bore najčešće javljaju.

Zaštita od sunca

Korišćenje kreme za lice sa zaštitnim faktorom 30 ili više je možda najvažnije. Neka vam postane deo svakodnevne rutine i nemojte je preskakati, bez obzira na godišnje doba ili oblačno vreme. UV zraci loše utiču na kožu čak i kada je oblačno.

Na kraju, važno je naglasiti da održavanje zdrave kože lica zahteva doslednost i pažnju. Integracija ovih preporuka u vašu svakodnevnu rutinu može vam pomoći da zadržite mladolik i blistav izgled kože tokom godina.

 - Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular